Olin toissapäivänä edustamassa Nuorten Yrittäjyys Talot -hankkeen ITU-talon nuorisoa Kehittäjät kohtaavat 2 -tilaisuudessa Äänekosken Suolahden kaupunginosassa. Kuntaliitoksen jälkeen on pidetty tärkeänä, että aina mainitaan Suolahti sen alueilla ollessa - muuten tulee lynkatuksi. Paikalla oli muun muassa Muuramen ja Uuraisten kunnanjohtajat, eri NYT-talojen nuorisoedustajia ja lähinnä yrittäjiä tai yrittäjäkasvattajia.

On ihailtavaa, kuinka kiinnostuneita yrittäjät ovat nuorisosta ja sen yritteliäisyydestä. Vuorovaikutus on ollut myös nurinkurista, ja alkupuheenvuoron pitänyt yrittäjä ja Äänekosken kunnanvaltuuston puheenjohtaja Risto Kumpu totesikin, että yrittäjyyden imagoa on kohennettava; niin kauan kuin yrittäjät kerskuilevat sillä, kuinka vähän heillä on ollut lomaa, yrittäjyyttä ei pidetä tavoittelemisen arvoisena.

Odotan niitä päiviä, kun NYT-hanke on täydessä kukoistuksessaan, ja yrittäjähenkiset nuoret ja kehittämishenkiset yrittäjät löytävät todella toisensa. Tuota ihannetta rakentaaksemme me palaveeraammekin, toivottavasti saamme tuloksia aikaan.